مقالات

بهترین میکروفون برای خوانندگی

بهترین میکروفون برای خوانندگی

خوانندگان چه در سطح مبتدی و چه در سطح حرفه‌ای به میکروفون مناسب نیاز دارند. اگر می‌خواهید در زمان خوانندگی بهترین صدای ممکن را از خود ارائه دهید، باید در انتخاب میکروفون دقت زیادی به خرج دهید. انتخاب بهترین میکروفون برای خوانندگی باید با توجه به فاکتورهای مختلفی اعم از محدوده فرکانس، حساسیت و نوع الگوی قطبی، وضوح صدا، بودجه و غیره صورت بگیرد. با انتخاب میکروفون مناسب میتوان صدای خود را به خوبی ارائه کرده و حتی برخی از ضعف‌های آن را پوشش داد. حال سوالی که مطرح است این است که از میان صدها مدل میکروفون موجود در بازار، کدام گزینه برای خوانندگی بهتر است؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید، مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

نحوه انتخاب میکروفون خوانندگی

 

نحوه انتخاب میکروفون خوانندگی

 

پیش از اینکه به سراغ خرید میکروفون برای خوانندگی بروید، بهتر است چند سوال را از خود بپرسید:

  • آیا قرار است از میکروفون برای ضبط صدای ساز نیز استفاده شود؟ اگر اینطور است، میکروفون برای کدام سازها مناسب‌تر است؟ سازهای درام یا گیتار آکوستیک؟
  • محیط استودیو چقدر ساکت است؟ آیا عایق صوتی خوبی دارد؟
  • آیا میکروفون برای انواع صداها مدنظر است و یا تنها برای صدای خواننده مورد نیاز است؟

میکروفون‌های زیادی در بازار وجود دارند که در موقعیت‌های مختلفی قابل استفاده هستند. اما هیچ میکروفونی را نمیتوان پیدا کرد که در تمام موقعیت‌ها به شکل عالی عمل نماید. برای مثال یک میکروفون کندانسور برای وکال بسیار عالی بوده و ممکن است ضبط صدای گیتار آکوستیک را به خوبی انجام دهد. اما بعید است که این میکروفون برای ضبط کیک درام (kick-drum) به خوبی عمل نماید. از این رو به نیازهای خود توجه داشته باشید تا بتوانید میکروفون سازگاری را برای خود انتخاب و خریداری نمایید.

میکروفون خوانندگی از نظر شرایط محیط ضبط

انتخاب میکروفون خوانندگی مناسب تاثیر چشمگیری بر روی کیفیت ضبط یا اجراهای زنده دارد. برای همین انتخاب آن بر اساس شرایط محیط بسیار مهم است:

  • میکروفون پویا یا داینامیک

اگر قصد دارید به اجراهای زنده و خوانندگی بر روی سن بپردازید، میکروفون داینامیک گزینه بهتری برایتان است. این میکروفون‌ها در محیط‌های مملو از سر و صدا به خوبی کار می‌کنند. حساسیت کمتر کپسول میکروفون باعث می‌شود تا صداهای ناخواسته رد شوند و تنها بر روی صدای خواننده تمرکز گردد. این میکروفون‌ها نسبت به نوسانات ناگهانی حجم صدا نیز بی‌تفاوت هستند. مقاومت بالا نسبت به آسیب‌های محیطی همچون ضربه، گرد و غبار و رطوبت و همچنین قیمت مناسب از خصوصیات قابل توجه میکروفون‌های داینامیک است.

  • میکروفون کندانسور یا خازنی

میکروفون کندانسور (کاندنسر) که به میکروفون خازنی هم معروف است، از انواع میکروفون‌های قدرتمند است که میتواند به ضبط کوچکترین صداها بپردازد و تمام جزئیات را ضبط نماید. این میکروفون‌ها با توجه به حساسیت زیادی که دارند، برای استودیوهای ضبط صدای کنترل شده مناسب هستند. حساسیت میکروفون کندانسور باعث می‌شود تا ظرافت صدای انسان به خوبی به تصویر کشیده شود و صداها به شکل دقیق و تمیزتری ضبط گردند. البته باید توجه شود که این میکروفون‌ها نسبت به رطوبت و گرد و غبار حساسیت زیادی دارند. همچنین برای عملکرد درست به یک منبع تغذیه قوی نیاز دارند.

  • میکروفون روبانی یا نواری

از انواع دیگر میکروفون باید به میکروفون روبانی یا نواری اشاره کرد که نسبت به موارد دیگر کمتر شناخته شده است. این میکروفون‌ها از پاسخ فرکانسی بالایی برخوردار هستند و پاسخگویی‌شان نسبت به فرکانس‌های پایین ضعیف است. میکروفون روبانی از این جهت که میتواند گرمی و انرژی مطلوبی به صدا ببخشد، برای خوانندگی بسیار ایده‌ال است.

انواع میکروفون از نظر الگوی قطبی

 

انواع میکروفون از نظر الگوی قطبی

 

میکروفون‌ها از نظر الگوی قطبی دارای انواع مختلفی هستند. الگوها مشخص می‌کنند که میکروفون صدا را از چه جهتی دریافت می‌نماید:

  • میکروفون همه جهته (Omnidirectional): این میکروفون‌ها صدا را از تمام جهات ضبط می‌کنند و از دریافت سیگنال یکنواخت بدون توجه به جهت‌گیری خواننده اطمینان حاصل می‌کنند. میکروفون‌های همه جهته برای ضبط صدای خواننده که حساسیت زیادی دارد، مناسب نمی‌باشند.
  • میکروفون دو جهتی: این میکروفون‌ها صداهای پخش شده را از سمت چپ و راست دریافت می‌کنند.
  • میکروفون تک جهتی: همانطور که مشخص است این میکروفون‌ها تنها صداهایی که از یک سمت پخش می‌شوند را دریافت می‌کنند. برای همین جهت ضبط صدا و خوانندگی گزینه بهتری هستند.

ویژگی‌های بهترین میکروفون برای خوانندگی

با توجه به موارد اشاره شده در بخش‌های قبلی میتوانید میکروفون خوانندگی مناسب برای خود را انتخاب نمایید. با این حال در این بخش به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته و با خصوصیات بهترین میکروفون برای خوانندگی آشنا می‌شویم.

  • محدوده داینامیک مناسب: محدوده داینامیک، آستانه تحمل میکروفون و حد فاصل بین نرم‌ترین و بلندترین صدایی است که میکروفون قادر به ضبط آن می‌باشد. این محدوده با واحد دسی‌بل نشان داده می‌شود. هر چقدر محدوده داینامیک میکروفون بیشتر باشد، یعنی صدای ضبط شده از وضوح بالاتری برخوردار است. این موضوع برای خوانندگانی که صدای بلندتری دارند، بیشتر حائز اهمیت است.
  • الگوی قطبی تک جهته: همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، میکروفون مناسب برای خوانندگی باید از کمترین میزان نویز برخوردار باشد و تنها بر روی صدای خواننده تمرکز نماید. از این رو میکروفون‌های تکه جهته گزینه بهتری برای این کار هستند و در ضبط و ارائه صدا به شکل بهتری عمل می‌نمایند.
  • اندازه دیافراگم مناسب: هر چقدر دیافراگم میکروفون بزرگتر باشد، در دریافت پالس‌های فیزیکی بهتر عمل کرده و پخش صدای دقیق‌تری دارد. چنین میکروفونی برای خوانندگی به خصوص در محیط استودیو بسیار مناسب است.
  • محدوده پاسخگویی فرکانسی: پاسخگویی فرکانسی از فاکتورهای مهمی است که به فرکانس صدای خواننده وابسته است. منظور از محدوده پاسخ فرکانس میکروفون این است که میکروفون چه فرکانس‌هایی را بهتر پاسخ می‌دهد و نحوه پاسخگویی آن به چه فرکانس‌هایی ضعیف‌تر است. محدوده پاسخگویی فرکانس میکروفون باید بر اساس فرکانس صدای خواننده در نظر گرفته شود.

معرفی 5 مورد از بهترین میکروفون‌ها برای خوانندگی

 

معرفی 5 مورد از بهترین میکروفون_ها برای خوانندگی

 

حال که با عوامل مهم در انتخاب بهترین میکروفون برای خوانندگی آشنا شدیم، بهتر است به معرفی چند مورد از میکروفون‌های مناسب برای خوانندگی در سال 2023 بپردازیم.

1. ميكروفون استوديويى RODE NT-USB

ميكروفون استوديويى  RODE NT-USB از میکروفون‌های کندانسور برند رود است که کیفیت صدای استودیویی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این میکروفون برای وکال بسیار مناسب است و صدایی بی‌عیب و نقص را ارائه می‌دهد. ميكروفون RODE NT-USB دارای پاپ فیلتر است و از نویزهای ناخواسته در زمان ضبط صدا جلوگیری می‌نماید. برای همین کیفیت صدای ارائه شده با آن بسیار مناسب و قابل توجه است.

2. ميكروفون استوديويى RODE NT-1

از دیگر محصولات برند محبوب رود باید به ميكروفون استوديويى RODE NT-1 اشاره کرد. این میکروفون برای ضبط صدای طیف وسیعی از خوانندگان مناسب است و میتواند برای ضبط صدای موسیقی‌های پاپ، راک، هیپ هاپ و غیره مورد استفاده قرار بگیرد. الگوی قطبی ميكروفون استوديويى RODE NT-1 از نوع کاردیوئید است و صداهای پس زمینه را به طور موثری کاهش می‌دهد. این میکروفون به همراه شاک مانت، لرزه‌گیر و پاپ فیلتر عرضه شده است. شاک مانت موجود از عواملی که سبب ایجاد صداهای ناخواسته و لرزش میکروفون می‌شود، جلوگیری می‌نماید.

3. میکروفون SHURE SM7B

میکروفون SHURE SM7B از میکروفون‌های حرفه‌ای بوده که دارای دو آپشن مختلف برای طیف وسیعی از صداها و موقعیت‌ها است. این میکروفون داینامیک برای ضبط‌های وکال و موسیقی بسیار ایده‌آل است و جهت استفاده در محیط استودیو مناسب می‌باشد. میکروفون داینامیک SHURE SM7B دارای فیلتر داخلی بوده و از تداخل با سیگنال‌های کامپیوتر و سایر دستگاه‌های دیجیتالی موجود در محیط به طرز خوبی جلوگیری می‌نماید.

4. میکروفون Boya BY-PM300

میکروفون Boya BY-PM300 از محصولات برند محبوب بویا است. این میکروفون از نوع کندانسور و رومیزی بوده و از طریق کابل USB به سیستم‌های ویندوز، مک و همچنین گوشی‌های اندرویدی متصل می‌شود. از آنجایی هم که دارای الگوی ضبط کاردیوئید می‌باشد، برای خوانندگی و ضبط موسیقی بسیار ایده‌آل است. میکروفون Boya BY-PM300 یک پایه نگهدارنده با سری قابل چرخش هم دارد که از طریق آن میتوان میکروفون را در زاویه مناسب تنظیم کرد.

5. میکروفون RODE NT 1A

میکروفون RODE NT 1A یک میکروفون کاملا حرفه‌ای بوده و به فانتوم پاور نیاز دارد. دیافراگم این میکروفون بسیار بزرگ است. از این رو برای ضبط صدای خوانندگان گزینه بسیار خوبی می‌باشد. پاپ فیلتر آن هم دارای شبکه دوتایی بوده که کیفیت نهایی صدای ضبط شده را تضمین می‌نماید. میکروفون RODE NT 1A از نوع کندانسور با الگوی ضبط کاردیوئید است و صدا را با دامنه داینامیک وسیع و SPL بالا ضبط می‌نماید. SPL بالای میکروفون باعث شده تا بتوان بلندترین و ریزترین صداها را با کیفیت عالی ضبط کرده و اقدامات لازم برای ویرایش صدا پس از ضبط را کاهش داد.

جمع بندی

در این مطلب با چند میکروفون مناسب برای خوانندگی آشنا شدیم و به موارد مهم جهت خرید بهترین میکروفون خوانندگی اشاره کردیم. همانطور که متوجه شدیم انتخاب میکروفون مناسب برای خوانندگی باید بر اساس شرایط محیط و همچنین نیازهای خواننده صورت بگیرد. در زمان انتخاب میکروفون باید به مواردی نظیر نوع میکروفون، محدوده فرکانس، حساسیت، نوع الگوی قطبی، وضوح صدا و بودجه توجه داشته باشید تا بتوانید میکروفون مناسب برای خود را خریداری نمایید. جهت خرید بهترین میکروفون برای خوانندگی میتوانید از فروشگاه آوا کم اقدام کنید. در این فروشگاه انواع میکروفون مناسب خوانندگی با قیمت‌های متنوع موجود بوده و هر فردی میتواند بر اساس بودجه خود میکروفون مناسبی را خریداری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *