مقالات

مزایا و معایب دوربین های عکاسی سونی (Sony)و کانن (Canon)

مزایا و معایب دوربین های عکاسی سونی (Sony)و کانن (Canon)

انتخاب دوربین عکاسی مناسب، چه برای عکاسان مبتدی و چه برای حرفه‌ای‌ها، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دو نام بزرگ در این صنعت، سونی و کانن، هر کدام طیف وسیعی از دوربین‌ها را با ویژگی‌ها و قیمت‌های مختلف ارائه می‌کنند. در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب این دو برند محبوب خواهیم پرداخت تا اطلاعات بیشتری درمورد آنها در اختیار شما قرار دهیم.

سونی (Sony)

برند سونی اولین‌بار در سال 1946 تاسیس شد، اما با این حال تا سال 1988 و معرفی Mavica هیچ دوربین دیجیتالی تولید نکرده بود و تقریبا ده سال زمان برد تا بتواند یک دوربین دیگر بسازد. اما با وجود شروع کند، ثابت کرده‌ که یک تولیدکننده برجسته دوربین است.

شرکت سونی دوربین های دیجیتال تک لنز رفلکس (DSLR) را تنها برای مدت کوتاهی به بازار عرضه کرد و به دلیل رقابت شدید در این زمینه، آنها تصمیم گرفتند بیشتر روی ساخت مدل‌های بدون آینه با لنز قابل‌تعویض سرمایه‌گذاری کنند که بسیار موفقیت‌آمیز نیز بوده است.

در حال حاضر، سونی دو سری محبوب دوربین‌های بدون آینه فول فریم A7 و A9 را ارائه می‌کند. دوربین‌های سری A7  با اینکه جزو دوربین‌های عکاسی عمومی محسوب می‌شوند، همچنان گزینه‌ای عالی برای عکاسان حرفه‌ای به شمار می‌روند. ولیکن سری فول فریم A9 به طور خاص برای عکاسی ورزشی و حیات‌وحش در سطح بالا طراحی شده است.

گرچه ورود این سری‌های فول فریم به بازار نسبت به سایر برندها کمی دیرتر صورت گرفت، اما آن‌ها با ارائة مجموعه‌ای از ویژگی‌های پیشرفته، رقیب قدرتمندی برای برندهای دیگر مانند کانن و نیکون محسوب می‌شوند. با وجود زمان کمتر از ده سال حضور، سونی تاکنون سه نسل از سری A7 را تولید کرده و ده‌ها مدل فول فریم دیگر نیز ارائه می‌دهد.

علاوه بر این سری‌های دوربین فول فریم با کیفیت بالا، سونی برای افرادی که به دنبال کیفیت عالی با بودجة کمتر هستند، گزینه‌های پیشرفتة دیگری در سایز APS-C (سیستم عکاسی پیشرفته نوع C) با قیمت مناسب‌تر نیز عرضه کرده است. همچنین شرکت سونی، مجموعه‌ای از دوربین‌های کامپکت با قابلیت نشانه و عکاسی را در بر می‌گیرد که سری RX مهم‌ترین آن‌ها است.

 

سونی

مزایای دوربین‌ عکاسی سونی (Sony)

تعداد قابل‌توجه دوربین‌های درجه یک ساخته شده توسط سونی در ده سال گذشته گویای میزان نوآوری‌ و خلاقیت آنها است. به‌طوری‌که این برند با تمرکز روی گزینه‌های بدون آینه، به‌سرعت برتری قابل‌توجهی نسبت به رقبا پیدا کرده است.

دو جنبه‌ موردعلاقه عکاسان در این محصولات، سنسورهای فول فریم فوق‌العاده‌ای است که تصاویر با کیفیت بالا ایجاد می‌کنند و همچنین سیستم فوکوس خودکاری که سوژه‌ عکس را به طور دقیق ردیابی می‌کند. سونی از هر دو فوکوس خودکار چشمی و ردیابی بلادرنگ برای اطمینان از عدم ثبت تصاویر خارج از فوکوس بهره می‌برد.

علاوه بر این، دوربین‌های فول فریم سونی به‌طورکلی سبک‌تر و کوچک‌تر هستند که مدیریت و کار با آن‌ها را در عکاسی‌های طولانی برای عکاسان آسان‌تر می‌نمایند.

 

مزایای دوربین‌ عکاسی سونی

معایب دوربین عکاسی سونی (Sony)

یکی از بزرگ‌ترین انتقادها به دوربین‌های سونی، سیستم منو آن‌هاست. بسیاری از عکاسان بر این باورند که چیدمان گزینه‌ها در منوی این دوربین‌ها بیش از حد گیج‌کننده است. نه‌تنها تعداد گزینه‌های تنظیمات در این منو بسیار زیاد است، بلکه کمپانی سونی نام ابزارهای استاندارد را نیز تغییر داده که پیداکردن آن‌ها را دشوارتر می‌کند.

اگرچه واضح است که سیستم منو به بازطراحی نیاز دارد، بخشی از این پیچیدگی به دلیل گزینه‌های متعدد و مفیدی است که سونی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بااین‌حال، یادگیری کامل این تنظیمات برای افراد مبتدی و تازه‌کار، می‌تواند خسته‌کننده و وقت‌گیر باشد.

با وجود ده‌ها ویژگی مختلفی که دوربین‌های سونی ارائه می‌دهند، تنوع لنزهای آن‌ها چندان گسترده نیست. برندهای دیگر مانند کانن و نیکون، گزینه‌های بسیار بیشتری را برای انواع عکاسی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

یکی دیگر از شکایت‌های رایج کاربران دوربین‌های سونی، نحوة پردازش رنگ است. به‌گونه‌ای که اگر در شرایطی با نور غیرطبیعی، به‌ویژه با نورپردازی مصنوعی با دوربین ‌های عکاسی سونی در استودیو عکس بگیرید، ممکن است رنگ‌ها عجیب به نظر برسند.

البته می‌توانید این مشکلات مربوط به رنگ را به‌سرعت در مرحلة پس از پردازش اصلاح کنید، اما این کار، گامی اضافی و ناخواسته برای دستیابی به تصاویری بی‌عیب‌ونقص محسوب می‌شود.

 

معایب دوربین عکاسی سونی

کانن (Canon)

برند کانن از سال 1934، زمانی که اولین دوربین 35 میلی‌متری خود را با نام “کوانون” تولید کرد، به عنوان یک برند برجسته در زمینه‌ی دوربین شناخته شده است و برای تقریباً 100 سال، آنها یکی از پیشروترین برندها در حوزه توسعه‌ی فناوری‌های جدید برای ثبت عکس‌های باکیفیت و حرفه‌ای بوده‌اند.در سال 1987، کانن اولین سیستم کاملاً الکترونیکی اتصال دوربین و لنز را با نام “سیستم الکترو-اپتیکال” (EOS) خلق کرد؛ نامی که همچنان در مدل‌های فعلی آن‌ها دیده می‌شود.

درحالی‌که سونی بر روی دوربین‌های بدون آینه تمرکز دارد، کانن با دوربین‌های DSLR، حرف اول را می‌زند. بااین‌حال، آن‌ها چندین مدل دوربین بدون آینه، کامپکت و “نشان – و-عکسبردار” نیز تولید می‌کنند که برای مبتدیان و حرفه‌ای‌ها ایده‌آل هستند.

گران‌ترین مدل‌های DSLR این برند، سری EOS-1D فول‌فریم است که حسگر 20 مگاپیکسلی و سرعت عکاسی متوالی 20 فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهد. مشابه سری A9 فول‌فریم، این خط تولید خاص دوربین‌های فول‌فریم کانن نیز برای عکاسی ورزشی و حیات وحش طراحی شده است.

در بین دوربین‌های DSLR محبوب کانن، می‌توان به مدل‌های   5D, 6D و 7D اشاره کرد. مدل‌های 5D و 6D که سنسور فول‌فریم دارند، برای فیلمبرداری ایده‌آل بوده و مدل 6D کمی ارزان‌تر است.

برای عکاسان آماتور، کانن دوربین‌های DSLR با سنسور APS-C مانند مدل‌های فول فریم 7D طراحی کرده است که نسبت به مدل‌های مبتدی، امکان شخصی‌سازی بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند و معمولاً برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

همچنین برای افراد کاملاً مبتدی نیز سری Rebel گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و ساده‌ای هستند.

در مقایسه با سونی، کانن تنوع کمتری در دوربین‌های بدون آینه دارد، اما همچنان دو گزینه EOS M برای مبتدیان و  EOS R را برای حرفه‌ای‌ها در نظر گرفته است.

 

کانن

مزایای دوربین عکاسی کانن (Canon)

چندین دهه فعالیت یک شرکت در زمینة ساخت دوربین، خود گواه بر کیفیت و دوام محصولات آن است. مدل‌های این شرکت بارها در لیست بهترین ابزارهای عکاسی قرار گرفته‌اند و این اتفاق، همچنان ادامه دارد.

یکی از نقاط قوت دوربین‌های فول فریم برند کانن، استفاده از فناوری فوکوس خودکار دوال پیکسل (Dual Pixel Autofocus)  است که فوکوس بی‌نقصی را هنگام فیلم‌برداری تضمین می‌کند. فقط کافی است سوژه موردنظر برای ردیابی را روی صفحة LCD لمس کنید و دوربین بقیه کارها را انجام می‌دهد. نکته دیگری که اهمیت فیلم‌برداری را با این دوربین‌ها بالا می‌برد، قابلیت «C-Log» در مدل 5D Mark IV   است. این قابلیت منجر به نمایش رنگ‌های باکیفیت‌تر و گستره دینامیکی بالاتری می‌شود.

وقتی صحبت از لنزها می‌شود، این برند برتری آشکاری نسبت به سونی دارد. زیرا تنوع بی‌نظیری از انواع لنز ارائه می‌دهد که می‌توانید با استفاده از آنها تصویر ایده‌آل خود را ثبت کنید. همچنین انتخاب محبوب بسیاری از عکاسان، لنزهای L-series EOS R و EF است. این لنزها به طور خاص برای عکاسان حرفه‌ای (به‌ویژه عکاسان عروسی) طراحی شده‌اند تا تصاویری با وضوح و شفافیت خیره‌کننده به آن‌ها ارائه دهند.

 

مزایای دوربین عکاسی کانن

معایب دوربین عکاسی کانن (Canon)

برند کانن، با وجود سابقه طولانی، در زمینه نوآوری پیشرو نیست. سونی تنها ظرف چند سال توانست جایگاه پیشرو در دوربین‌های بدون آینه را از این برند شناخته‌شده بگیرد. بااین‌حال، این برند همچنان به تولید محصولات بهینه‌شده‌ می‌پردازد تا ابزارهای با کیفیتی به مشتریان خود ارائه دهد، اما سرعت ابداع و خلاقیت کمتری دارد.

علاوه بر این، قیمت محصولات کانن در مقایسه با سایر برندها بالاتر است. گرچه تجربه و محبوبیت به نفع آن‌هاست، اما هزینه مدل‌های میان‌رده ممکن است کاربران را به سمت انتخاب گزینه‌های حرفه‌ای‌تر از برندهای دیگر با قیمت مشابه سوق دهد.

با وجود این، بسیاری از عکاسان به دلیل ویژگی‌هایی مانند لنزها و امکانات فیلم‌برداری، همچنان گزینه‌های گران‌تر این برند را انتخاب می‌کنند.

اگرچه کانن فوکوس خودکار عالی برای فیلم‌برداری ارائه می‌دهد، بسیاری از دوربین‌های آن‌ها فیلم‌هایی با رزولوشن 4K ندارند. ازآنجایی‌که این رزولوشن جدید تبدیل به استاندارد شده، نداشتن فیلم‌های 4K در تمامی گزینه‌ها ممکن است ضعف قابل‌توجهی محسوب شود.

 

معایب دوربین عکاسی کانن

سخن پایانی

دوربین های عکاسی هر دو برند سونی و کانن از فناوری‌های نوآورانه و خلاقانه‌ای برخوردار هستند که با پیشرفت تکنولوژی نیز افزایش می‌یابند و ازآنجایی‌که هیچ محصول و برندی کامل و بی‌عیب نیست این دو محصول نیز در کنار هزاران مزیت و برتری که نسبت به سایر برندها دارند از معایب و نقاط ضعفی هم برخوردارند. اما فارغ از اینکه چه برندی را انتخاب می‌کنید، به یاد داشته باشید که مهم‌ترین چیز خلاقیت و مهارت شما به‌عنوان عکاس است؛ زیرا با هر دوربینی که دارید می‌توانید عکس‌های زیبا و خاطره‌انگیز ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *