شرکت کانن با تولید دوربینهای بدون آینه، مانت جدید RF خود را معرفی کرد. به گفته این شرکت لنزهای RF نسبت به انواع قدیمی از انحرافات کمتری به ویژه در لبههای تصاویر برخوردار هستند. مانت کانن RF با لنزهای زیادی سازگاری دارد. لنزهای کانن در سری RF از تنوع زیادی برخوردار هستند و با قیمتهای مختلفی در بازار موجود میباشند. از این رو هر شخصی بسته به بودجه و نیاز خود میتواند بهترین لنز را برای مانت کانن RF خریداری نماید. در ادامه مطلب به بررسی بیشتر مانت کانن RF پرداخته و با بهترین لنزها برای آن آشنا خواهیم شد.
آشنایی با مانت کانن RF
مانت لنز به سوراخی گفته میشود که لنز بر روی آن سوار میشود. در واقع مانت همان دهانه فلزی دوربین است. نوع مانت لنز از ویژگیهای اساسی هر دوربین عکاسی با قابلیت تعویض لنز است که در زمان خرید لنز باید به سازگار بودن آن با مانت توجه شود. در حال حاضر مشهورترین مانتها شامل مانت RF کانن، مانت EF کانن، مانت F کانن، مانت E سونی، مانت X فوجی فیلم و مانت Z نیکون هستند. مانتها از جهات زیادی با هم تفاوت دارند. در این رابطه باید به انواع دوربین، قطر و فاصله فلنج اشاره کرد.
مانت RF کانن با ورود این برند به دنیای دوربینهای بدون آینه یا همان میرورلس معرفی شد. این شرکت برای هم راستا شدن با رقبای خود و پیشرفت دوربینها چارهای به جز کنار گذاشتن مانت محبوب EF نداشت. مانت RF کانن نسبت به انواع قدیمی از انحراف کمتری به ویژه در لبههای تصاویر برخوردار است. همچنین این مانتها ابعاد کمتری دارند و قطرشان نسبت به مانتهای معروفی همچون E سونی و L پاناسونیک بزرگتر است. این مشخصه باعث میشود تا در زمان استفاده لنزهای عریضتر به تغییر مسیر نور برای رسیدن به بدنه حسگر نیازی نباشد. به طور کلی طبق گفته شرکت کانن مشخصههای مانت جدید سبب کاهش انحرافات شده و امکان استفاده از چیدمانهای بهینهتر عدسیها را فراهم مینماید.
دلیل کاهش انحرافات در مانت RF
در صورتی که فاصله بخش انتهایی لنز با حسگر زیاد باشد، نور ورودی باید فشردهتر شود تا به شکل موازی به تمام بخشهای حسگر برسد. این موضوع جلوگیری از انحراف در تصاویر را به مشکل بزرگی تبدیل میکند. برای همین جهت حل آن چارهای به جز استفاده از المانهای بزرگتر به ویژه در بخش ابتدایی وجود ندارد که همین امر سبب افزایش ابعاد و وزن لنزها میشود. با حذف آینه و نزدیکتر شدن لنز به حسگر، کانن توانست نور را به شکل بهتری به حسگر پخش کند. همین امر هم کاهش انحراف در تصاویر را به همراه داشته است. همچنین ابعاد لنز کاهش بیشتری پیدا کرده است.
البته کاهش فاصله فلنج یک سری محدودیت و نکات منفی در پی دارد که در این رابطه باید به وجود پدیده فلیر یا روحزدگی اشاره کرد. کانن برای حل این موضوع از دو فناوری جدید به نامهای Air Sphere Coating و Subwavelength Structure Coating جهت ساخت عدسیها استفاده میکند تا میزان بازتاب نور به حداقل برسد.
چگونه بهترین لنز Canon RF Mount را انتخاب کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید در ابتدا مشخص کنید که لنز پرایم مدنظرتان است یا لنز زوم؟ لنزهای زوم تطبقپذیری بیشتری را به کاربران خود میدهند. در حالی که لنزهای پرایم کیفیت نوری عالی دارند. علاوه بر این باید در نظر داشته باشید که قرار است بیشتر از سوژههای دور عکاسی کنید یا سوژههای نزدیک. در صورتی که قصد دارید از سوژههای دور عکسهای کلوزآپ بگیرید، باید به سراغ لنز تله فوتو بروید. اگر هم نیاز به ایجاد نماهای گسترده از صحنههای در مقیاس بزرگ دارید، باید به سراغ لنزهای wide-angle بروید. برای عکاسی روزانه از نماهای طبیعی هم میتوانید یک لنز استاندارد را انتخاب نمایید. رایجترین لنز برای این کار لنز 50 میلی متری است که به آن “nifty fifty” نیز گفته میشود.
افرادی که به دنبال لنزهای ممتاز کانن هستند و کیفیت تصویر و کیفیت ساخت برایشان در اولویت است، بهتر است به سراغ لنزهای سری L بروند. این لنزها از نظر کیفیت تصویر جزو برترین لنزها محسوب میشوند. با این حال از آنجایی که مناسب حرفهایها هستند، قیمت خرید بالایی دارند. یکی از موارد دیگری که در انتخاب لنز باید در نظر داشته باشید، حداکثر دیافراگم لنز است. هر چقدر دیافراگم لنز عریضتر باشد، لنز میتواند نور بیشتری را وارد کرده و عمق میدان کمتری ایجاد نماید. لنز f/1.2 در نور کم بسیار موثرتر از لنز f/1.8 است. با این حال هم قیمت بالاتری داشته و هم حجیمتر است. به عنوان نکته آخر در انتخاب لنز باید توجه داشته باشید که لنز دارای تثبیت کننده تصویر اپتیکال است یا خیر. شرکت کانن چنین لنزهایی را همراه با نشان IS عرضه کرده است که در نام لنز به خوبی مشهود میباشد.
بهترین لنزها برای مانت کانن RF در سال 2024
حال که با مانت کانن RF و نحوه انتخاب آن آشنا شدیم، بهتر است به سراغ معرفی چند لنز مناسب برای آن برویم. در حال حاضر بهترین لنزها برای مانت RF کانن عبارتند از:
1. بهترین لنز RF ماکرو: Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM
لنز Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM با بزرگنمایی 1.4 برابر و حلقه SA Control، به کاربران خود امکان میدهد انحرافات کروی را تنظیم نمایند. این لنز از نظر کیفیت ساخت و هندلینگ بسیار عالی بوده و همانطور که از یک لنز RF ممتاز انتظار میرود، کیفیت تصویر بسیار خوبی دارد. لنز Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM از دامنه دیافراگم f/2.8 تا f/32 برخوردار است و دارای سیستم اصلاح Hybrid IS لرزش زاویهای میباشد. از مزایای این لنز کانن RF باید به بزرگنمایی چشمگیر 1.4x و فوکوس سریع و بیصدا و از معایب آن باید به حجیم و سنگین بودن و عدم نمایش فاصله فوکوس اشاره کرد.
2. بهترین لنز RF 70-200mm: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
لنز RF 70-200mm F2.8L IS USM یک لنز با فاصله کانونی 70 الی 200 میلی متر است. این لنز در زمان عرضه، کوچکترین و سبکترین لنز 70 – 200 میلی متری F2.8 برای دوربینهای فول فریم محسوب میشده است. این لنز از نظر کیفیت تصویر و همچنین کیفیت ساخت در جایگاه خوبی قرار دارد. از مزایای لنز Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM باید به وزن کم و ابعاد کوچک و کیفیت ساخت بالا اشاره کرد.
3. بهترین لنز RF پرایم wide-angle: Canon RF 24mm F1.8 Macro IS STM
اگر به دنبال بهترین لنز RF کانن با چشمانداز و زاویه دید وسیع هستید، لنز anon RF 24mm F1.8 Macro IS STM گزینه خوبی برایتان است. این لنز سبک وزن است و حمل آن برای سفر و گردشهای روزانه بسیار راحت است. حداقل فاصله فوکوس این لنز 14 سانتی متر است. برای همین میتوان به سوژههای مورد نظر خود نزدیک شده و آنها را از پس زمینه با دیافراگم f/1.8 جدا کرد. از مزایای این لنز میتوان به توانایی مناسب در فوکوس نزدیک و وضوح بالا حتی در حالت واید و از معایب آن باید به عدم درزبندی و عدم وجود هود در بستهبندی اشاره کرد.
4. بهترین لنز RF زوم wide-angle: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM
لنز RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM بسیار کوچک، سبک وزن و توانمند است و برای عکاسان حیات وحش و عکاسان مناظر گزینه بسیار خوبی میباشد. حتی بسیاری از ولاگرها به خاطر فوکوس سریع و بیصدا این لنز را انتخاب خوبی میدانند. لنز RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM از مزایایی همچون قیمت خرید مناسب، کوچک و قابل حمل بودن و فوکوس سریع و بیصدا برخوردار است. با این حال این لنز ضد آب نبوده و در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده نمیباشد.
5. بهترین لنز زوم RF مبتدی: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM
لنز RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM یک لنز زوم فوقالعاده فشرده و سبک است که همزمان با دوربین Canon EOS R8 به بازار عرضه شده است. این لنز عملکرد فوکوس خودکار تقریبا بیصدا را در حال استفاده ارائه میدهد. لنز دارای سیستم IS 4.5 استاپی است که با دوربینهای بدون آینه سری R Canon تا حداکثر 7 استاپ جبران IS ترکیبی را افزایش میدهد. از مزایای لنز باید به قیمت مناسب و حلقه کنترل جهت اعمال تنظیمات و از معایب آن باید به پایه پلاستیکی و حداکثر دیافراگم بسیار کوچک اشاره کرد.
6. بهترین لنز RF مقرون به صرفه: Canon RF 50mm F1.8 STM
لنز Canon RF 50mm F1.8 STM یک لنز فوق فشرده 50 میلی متری است که در حال حاضر ارزانترین لنز کانن برای مانت RF محسوب میشود. این لنز با قیمت مناسب و طراحی جمعوجور یک گزینه عالی برای افرادی است که دائما در حال سفر هستند. همچنین این لنز انتخاب بسیار خوبی برای دوربینهای Canon EOS R7 و R10 میباشد. از معایب لنز هم باید به عدم وجود سوئیچ AF/MF اشاره کرد.
7. بهترین لنز زوم تله فوتو: Canon RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM
لنز Canon RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM دسترسی تله فوتو طولانیتری نسبت به لنز زوم تله فوتو 100-400 میلی متری استاندارد ارائه میدهد. این لنز دارای لرزشگیر اپتیکال تصویر (IS) است که در ترکیب با لرزشگیر بدنه دوربین (IBIS) در دوربینهای EOS R5 و R6 به شکل عالی عمل میکند.
جمع بندی
در این مطلب با بهترین لنزها برای مانت RF آشنا شدیم. جهت خرید لنزهای اشاره شده میتوانید از طریق فروشگاه آوا کم اقدام نمایید.